Quokka

Dat we fan zijn van de patronen van Compagnie M. bewijzen verschillende kleedjes en truitjes die hier de revue passeerden. Toen Marte een oproep lanceerde om haar eerste breipatroon te testen twijfelde ik dan ook geen seconde.

Quokka is een raglansweater met verborgen buidelzak (zoals de juliasweater), de zak wordt dus gewoon meegebreid en er niet nadien opgenaaid.

trui2f_2017

Een patroontest houdt natuurlijk in dat er onderweg aanpassingen gebeuren. Mijn eerste versie viel iets te ruim aan de hals, maar met de nodige bijsturing van Marte (chapeau voor haar rekenwerk), kwam het helemaal in orde.  Tijdens het breien van die eerste trui dacht ik bij de buidelzak aan het ‘leeuwenkleedje‘ en aan de ‘dierenmutsen‘. Het werd deze keer een poezensnoet op de zak. En omdat we van kleur houden (en bordeau wol te kort hadden) breide ik de mouwen gestreept.

trui2e_2017

Maar er is zelfs nog meer!  Je krijgt een patroon die voor verschillende woldiktes en naalddiktes bruikbaar is. Via een rekenmodule geef je de stekenverhouding en de afmetingen van je kind op en je  krijgt een patroon op maat. Want geef toe, wanneer vind je exact die wol en brei je exact even vast/los als het proeflapje van jouw patroon? Ik in elk geval nooit, en dan moet je zelf aan het rekenen/experimenteren om toch tot de juiste afmetingen te komen.

De aandachtige lezer had het misschien al gezien dat hier nog steeds geen resultaat van mijn vakantiebreisels verschenen is.   De trui is klaar…om terug af te trekken. Hij is namelijk te lang en te smal en Luna haar hoofd kan niet door de halsopening … ik heb ergens een rekenfout gemaakt.  Dat kan de beste overkomen 🙂 .

Gedaan daarmee, je breit een proeflapje met jouw favoriete wol, heeft het aantal steken en rijen in, samen met de maten van je kind (want ook elk kind is verschillend) en je krijgt de juiste waardes om aan de slag te gaan.

Ik ben in elke geval overtuigd van het systeem, in mijn hoofd heeft de volgende trui al vorm, nu alleen nog tijd vinden…

trui2g_2017

Dat je met dit patroon verschillende kanten op kan bewijzen de andere truien uit de blogtour die je de komende week kan volgen. Maar geniet eerst maar even mee van Lente haar poezentrui…

trui2m_2017 trui2l_2017 trui2k_2017 trui2j_2017

7 reacties op “Quokka

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *