Categorie archief: knutselen

verjaardagskalender…

cameo7b_2017
Dankzij Feeërieke mocht ik de ecoline brush pen testen. Wat een prachtige kleuren zitten er tussen deze veelzijdige stiften…

Na een aantal experimenten met kalligrafie moest ik nogmaals constateren dat mijn handschrift niet zo vast is, dus deze optie werd afgevoerd. Jammer want ik vind het prachtig hoe je met deze stiften je letters dikke en dunne lijnen kan geven.

Je kan de brushpennen ook combineren met water en zo de stiftlijnen laten ‘uitvloeien’.

cameo7a_2017

Een fotokader met plaats voor 12 foto’s werd een verjaardagskalender. Twaalf getallen schrijven, in de kader plaatsen en dan met een non-permanent marker (zo kan je nadien nog aanpassen) op het glas de verjaardagen noteren.

cameo7c_2017

Enkele details …

cameo7d_2017 cameo7e_2017En nu vergeet niemand mijn verjaardag … :p

 

 

Organiseren…

Het is volop pakjes tijd en hier werd precies veel lego afgeleverd. Om alles toch een beetje bij elkaar te houden kreeg elke set een plastic bakje (want de originele dozen die sneuvelen hier nogal snel), maar hoe herkennen we dan wat in welke doos zit?

Feeërieke kwam net op tijd met haar printbare vinyl. Net zoals bij printbare flexfolie werden de nodige figuurtjes geprint en nadien uitgesneden.

cameo5a_2016

cameo5b_2016

Alles op de juiste dozen kleven en het bouwen kan beginnen.

cameo5c_2016

Achteraf gezien moest ik de figuren niet uitgesneden hebben maar gewoon rechthoeken, zodat de tekeningen beter opvallen op de doorzichtige dozen, maar al doende leert men…

cameo5e_2016cameo5d_2016

circus

Een lentefeest met als thema circus … veel stroken voile snijden dus voor twee ballerina’s (met dikke trui en extra broek dankzij ons belgische lenteweer …)

circus1_2016 circus2_2016

circus3_2016

En tot slot een groepsfoto …

circus4_2016

Timemanagment…

…daar beginnen we vroeg mee … Op de zijkant van de kast hangt nu een kalender …

kalender1_2015Met bijhorende magneetjes

kalender2_2015Ik ben wel nog op zoek naar ideeën om de verschillende activiteiten (feestjes, toneel, …) op de ‘weekkalender’ te zetten en niet enkel op de maandkalender  (voorlopig enkel de zwemles met het vismagneetje). Suggesties altijd welkom …