Zwemmen

Wat kijken wij uit naar het nieuwe zwemseizoen, en zeker dankzij het nieuwe ondergoedpatroon van Sofilantjes. Je kan het patroon uiteraard ook uit lycra maken, zo heb je bikini’s op maat. Gedaan met die afvallende zwembroeken…

Je kan met lycra op de zelfde manier aan de slag, gebruik alleen een microtex naald. Bovendien verwerkte ik framilon-band in de schouderbandjes, de onderkant van het topje en in de bovenrand van het broekje. Je kan die gewoon meestikken in de eerste stap bij het aanbrengen van je biasband.

Ik voegde aan de zwembroekrand ook een ruffle toe. Ik knipte hiervoor een stuk stof die even hoog is als de ruffle van het topje en tussen de 2,5 en 3 maal zo lang als de bovenboord. Bij mij kwam dit overeen met een stofbreedte. Naai de ruffle eerst aan de bovenkant van het broekjes vast (op 0.5mm naaien), vooraleer je de biasband bevestigd.

Ook het topje kreeg achteraan een extra ruffle, daarvoor knipte ik gewoon tweemaal de voorziene ruffle. Let op, op die manier is het voor kinderen iets moeilijker om te zien wat voor- en achterkant is, maar met een klein siersteekje aan de binnenkant is dat snel opgelost.

Laat de zomer maar komen…

1 reactie op “Zwemmen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *