Maandelijks archief: november 2016

Silhouette blogtour dag 2: kadootjes met labels…

Hoewel de meisjes hier nog volop aan het aftellen zijn naar Sinterklaas begin ik toch uit te kijken naar de dag dat de kerstboom terug de leefkamer opvrolijkt.

Op deze donkere  avonden wordt er hier al wat vaker geknutseld.  Bij jullie ook?  Vandaar ook een inspirerende blogtour, zodat jullie ideetjes kunnen opdoen om de kerstperiode nog leuker te maken. Gisteren beet Biezonder de spits af en er volgt nog vele meer. Zo kan je de komende dagen de kerstcreaties bewonderen van blogcollega’s Spoetniksels (30/11), La vie de Sofie (1/12), Yjonis (2/12), Miss Wobie (3/12) en Vnila (4/12).

Een kerstboom zonder pakjes, dat kan toch niet? Maar hebben jullie dat ook dat het na een drietal weken soms moeilijk is om nog te weten welk cadeautje voor wie was?. Zeker als je zoals mij het liefst alle pakjes in hetzelfde papiertje verpakt.

kado4a_2016

Daar hebben we dit jaar iets op gevonden. Kleine kerstballetjes werden voorzien van een naam in glittervinyl en elk pakje krijgt een kerstballetje. Zo hebben we niet alleen leuke (uniforme) verpakkingen maar weten we binnenkort nog welk pakje voor wie bestemd is.

kado4b_2016

En er liggen nog meer kerstballetjes klaar…

kado4c_2016

Wat er in die pakjes zit kan ik natuurlijk nog niet verklappen … of toch eentje al…

kado5a_2016

Dat aftellen daar had ik het al over, wel hier maakten we een aantal aftelkalenders. Terug met glittervinyl (roze voor de meisjes, zilver voor de jongens). Die glittervinyl verwerkt wel moeilijker dan de gewone vinyl, de letters komen makkelijk los van de drager, waardoor ze (na terugplakken) soms een beetje uit de lijn hangen. Maar de glitter maakt veel goed, want het ziet er zoveel leuker uit dan gewone vinyl.

kado5b_2016

Maar nu eerst aftellen naar de sint!

kado5c_2016

Naaiweekend…

het blijft moeilijk uit te leggen aan buitenstaanders, maar ik heb er terug een fantastisch ontspannend weekend opzitten met 22 stikkende, tetterende, creatieve vrouwen …

Op voorhand deden we wat voorbereidingswerken…

naaiweekend1_2016

Daarna van vrijdagavond tot zondagavond achter de naaimachines…

naaiweekend2_2016

Om te slotte volledig relaxed thuis te komen met een nieuwe kleerkast…

naaiweekend3
Nog een paar aanpassingen, knopen aannaaien, … en dan zie je de creaties hier wel verschijnen op model …

We kijken nu al uit naar de editie van 2017!

Proficiat ² …

Een dagje te laat (en daar is een reden voor) om de winnaar bekend te maken, maar om de spanning erin te houden eerst nog een andere ‘proficiat’.

De timing van feeërieke, om een wijnverpakking in jute met gouden draad te testen, kon niet beter zijn. Een wijnfles met bijhorende sokken (gepimpt met glitter ‘pearl’ silver flex), wat moet een man nog meer…

kado1a_2016 kado1b_2016

Proficiat Wout, alleen het verschil tussen linkersok en rechtersok was na een flesje wijn misschien niet meer zo duidelijk…

kado3c

En dan nu, tromgeroffel … , de winnaar van de raamstickers is, nog meer tromgeroffel …,  (getrokken met een ingepakte nagelloze vinger)…

winaar2016

Proficiat Els, ze zijn onderweg.

Book launch 200 shirts

Gisterenavond werd het boek  200 shirts van Evelien voorgesteld.

week46_5

Na het succes van 200 jurken (er hangen er hier al drie van de 200 in de kast 🙂 ) twijfelde ik geen seconde  toen Evelien een oproep deed naar patroontesters voor haar nieuwe boek. Ergens eind augustus mocht ik het patroon gaan testen bij studio stitch. Er was terug keuze uit een aantal patronendelen (voorpand, rugpand, type mouw, type kraag, …) om net zoals bij 200 jurken een shirt naar eigen smaak samen te stellen.

shirt1b_2016

Ik koos voor een Mila met daarboven een Alice als voorpand, een Bi met Bo voor rugpand. Oorspronkelijk wilde ik de mouwtje mu gebruiken, maar het bleek dat de armsgaten te klein waren, daarom was het ook patroontesten. Na het uitdiepen van de armsgaten waren mijn reeds geknipte ook te klein en mijn stofrestje ook om nieuwe te knippen. Dan maar een topje zonder mouwen.

shirt1a_2016 shirt1c_2016

En nu allen snel naar de boekhandel om het ideale kerstcadeau…

raamstickers…

Nu de sint in het land is hebben we hier het venster versierd in pietenstijl. Ik heb witte vinyl van feeërieke op statische raamfolie geplakt, zodat we de stickers volgend jaar opnieuw kunnen gebruiken.

raamfolie1a_2016

In de knutselhoek zien we de witte stickers, maar ook langs de buitenkant krijgen we een leuk zicht.

raamfolie1b_2016

En als de Sint gepasseerd is dan worden ze vervangen door een kerstsfeer (kerstboom, ster, pakjes, rendier) en nadien komt een wintertafereel (slee, een gekende sneeuwman).

Ondertussen rolden er hier een aantal vanonder de cameo om cadeau te doen aan juffen en meester.

raamfolie1d_2016raamfolie1c_2016

Wil je zelf je raam te decoreren met deze twee A4-tjes laat hier dan een reden na waarom jij dit zou moeten winnen. Je kan deelnemen tot en met dinsdag 22 november. Op 23 november trekt een onschuldige meisjeshand de winnaar, zodat sinterklaas niet te laat langskomt.

 

kabouters…

dat is de komende week het thema in de eerste kleuterklas. Het vorige kabouterkleedje is jammer genoeg al te klein, maar ik had nog een ander stuk kabouterstof liggen, alleen staat een week vakantie hier gelijk aan weinig naaitijd. Dus vandaag een snel-last-minute projectje …

kleedje6a_2016

Ook Lente heeft nu een Lisy jurkje, alleen knipte ik deze keer de zijpanden en het rugpand in één stuk, zodat de tekening mooi doorloopt (en er nog minder naaiwerk was).

kleedje6b_2016 kleedje6c_2016